U, de petitionaris
Img 3261 314770503721

Red de salonboten van Amsterdam

22.309 ondertekeningen

Als het beleid van de gemeente Amsterdam wordt doorgezet verdwijnen de komende jaren vrijwel alle klassieke/historische boten uit de grachten van Amsterdam. Ondernemers met gezonde bedrijven gaan failliet, personeel belandt op straat en varend erfgoed verdwijnt. Dit kan toch niet de bedoeling zijn!?

In English

Petitie

Wij

bewoners van Amsterdam, liefhebbers van de grachten, reders, (varend) personeel, en alle anderen.

 

constateren

  • dat de gemeente Amsterdam alle vergunningen van salonboten heeft beĆ«indigd.
  • dat het voortbestaan van gezonde bedrijven nu afhangt van een loterij.
  • dat dit betekent dat varend erfgoed verdwijnt van de grachten, vele (met name kleine) ondernemers failliet gaan, personeel op straat komt te staan en
  • dat alle coronasubsidies voor niets zijn geweest.

 

en verzoeken

de gemeente Amsterdam het beleid te herzien zodat het varend erfgoed, de karakteristieke salonboten van Amsterdam behouden blijven en ondernemers hun bedrijf kunnen voortzetten en banen behouden blijven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
24-06-2021 
Organisatie:
Gezamenlijke salonboot rederijen / United Saloon Boat Companies 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Kom op Amsterdam! - Protestlied gezongen door Harry Slinger

De steun is overweldigend, zo ook van onze Mokumse zanger Harry Slinger het onderstaande treffende protestlied zong. Onze dank ik groot.

Bekijk hier de videoclip Delen wordt zeer gewaardeerd!

Tekst: A.

+Lees meer...

Baard en H. Slinger Muziek: W.J. Somsen en J. Komkommer

14-04-2021

Bijna 20.000 ondertekenaars!

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor het ondertekenen van onze petitie. Het is hard nodig, omdat het zoveel mensen raakt.

+Lees meer...

Het is niet alleen zonde om de boten straks te moeten missen, maar er werkt ook ontzettend veel personeel (vast of zzp) op de grachten. Ook voor hen is de toekomst erg onzeker. Tot nu toe houdt de gemeente gewoon vast aan het beleid en zullen de komende jaren de problemen zich blijven opstapelen.

Daarom aan jullie de vraag om de petitie nog een keer te delen, via je kennissenkring of (nog beter) op sociale media. Hoe meer handtekening, des te sterker het signaal naar de politiek.

Alvast enorm bedankt

08-04-2021