U, de petitionaris
Img 3261 314770503721

Red de salonboten van Amsterdam

22.411 ondertekeningen

Als het beleid van de gemeente Amsterdam wordt doorgezet verdwijnen de komende jaren vrijwel alle klassieke/historische boten uit de grachten van Amsterdam. Ondernemers met gezonde bedrijven gaan failliet, personeel belandt op straat en varend erfgoed verdwijnt. Dit kan toch niet de bedoeling zijn!?

In English

Petitie

Wij

bewoners van Amsterdam, liefhebbers van de grachten, reders, (varend) personeel, en alle anderen.

 

constateren dat:

  • dat de gemeente Amsterdam alle vergunningen van salonboten heeft beëindigd.
  • dat het voortbestaan van gezonde bedrijven nu afhangt van een loterij.
  • dat dit betekent dat varend erfgoed verdwijnt van de grachten, vele (met name kleine) ondernemers failliet gaan, personeel op straat komt te staan en
  • dat alle coronasubsidies voor niets zijn geweest.

 

en verzoeken

de gemeente Amsterdam het beleid te herzien zodat het varend erfgoed, de karakteristieke salonboten van Amsterdam behouden blijven en ondernemers hun bedrijf kunnen voortzetten en banen behouden blijven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
27-10-2021 
Organisatie:
Gezamenlijke salonboot rederijen / United Saloon Boat Companies 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Amsterdamse salonbootrederijen sturen noodkreet naar politieke partijen

Beste petitie-ondertekenaars,

Hierbij sturen wij u een update.

De afgelopen periode hebben wij geprobeerd een gesprek te voeren met wethouder de Vries en zijn ambtenaren.

+Lees meer...

Dit heeft helaas tot niets geleid. Wij hebben daarom besloten aanstaande woensdag onze petitie aan te bieden aan de politieke partijen en niet aan de wethouder. Wij hopen dat de politieke partijen wél met ons mee willen denken en dat Amsterdam na de gemeenteraadsverkiezingen een andere koers gaat varen.

Steeds maar weer bedenkt de gemeente plannen die juridisch niet houdbaar zijn, waar geen afstemming over plaatsvindt en waarin wij dus ook steeds de grote verliezers zijn.

De salonbootrederijen zijn niet het probleem. Wij veroorzaken maar 6 procent van alle vaarbewegingen van de passagiersvaart, varen flexibele vaarroutes en kunnen eventuele drukte eenvoudig vermijden.

Wij stellen daarom een oplossingsrichting voor die de gemeente weigert te onderzoeken, maar die volgens ons juridisch zeer kansrijk is. Wij vragen de gemeente onderscheid te maken tussen toeristisch aanbod en niet-toeristisch aanbod, net als bij de winkels in Amsterdam. Zo worden deze relatief kleine ondernemers niet geconfronteerd met het verlies van vergunningen voorkomen zo een nodeloos gevecht met een kapitaalkrachtige gemeente in loterijen en rechtszaken.

Aanstaande woensdag bieden wij onze petitie aan. Deze laat zien dat er groot draagvlak is om onze salonboten te behouden en daar willen wij jullie hartelijk voor bedanken!

Ondanks de vele tegenslagen geven wij niet op. We moeten wel doorknokken. Het gaat om ons bedrijf, ons levenswerk, ons pensioen. Als wij niet knokken gaan wij sowieso failliet, kunnen onze boten naar de schroot en staat ons personeel op straat.

Wij hopen op steun van politieke partijen, zodat er straks na de verkiezingen toch een nieuwe koers gevaren kan worden.

25-10-2021

Kom op Amsterdam! - Protestlied gezongen door Harry Slinger

De steun is overweldigend, zo ook van onze Mokumse zanger Harry Slinger het onderstaande treffende protestlied zong. Onze dank ik groot.

Bekijk hier de videoclip Delen wordt zeer gewaardeerd!

Tekst: A.

+Lees meer...

Baard en H. Slinger Muziek: W.J. Somsen en J. Komkommer

14-04-2021

Bijna 20.000 ondertekenaars!

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor het ondertekenen van onze petitie. Het is hard nodig, omdat het zoveel mensen raakt.

+Lees meer...

Het is niet alleen zonde om de boten straks te moeten missen, maar er werkt ook ontzettend veel personeel (vast of zzp) op de grachten. Ook voor hen is de toekomst erg onzeker. Tot nu toe houdt de gemeente gewoon vast aan het beleid en zullen de komende jaren de problemen zich blijven opstapelen.

Daarom aan jullie de vraag om de petitie nog een keer te delen, via je kennissenkring of (nog beter) op sociale media. Hoe meer handtekening, des te sterker het signaal naar de politiek.

Alvast enorm bedankt

08-04-2021