You, the petitioner
Img 3261 314770503721

Save the historical saloon boats of Amsterdam

22,411 signatures

If the policy of the City of Amsterdam continues, in the coming years almost all classic/historic boats will disappear from the canals of Amsterdam. Entrepreneurs with healthy businesses will go bankrupt, employees will end up on the street and sailing heritage will disappear. This can't be the intention!

Petition

We

residents of Amsterdam, lovers of the canals, ship owners, (sailing) staff, and all others.

 

establish that:

  • That the City of Amsterdam has terminated all permits for saloon boats.
  • That the survival of healthy companies now depends on a lottery.
  • that this means that sailing heritage is disappearing from the canals, many (especially small) entrepreneurs are going bankrupt, employees are losing their jobs, and
  • that all the corona subsidies have been for nothing.

 

and request

The City of Amsterdam to revise its policy so that Amsterdam's sailing heritage and characteristic saloon boats can be preserved, and so that entrepreneurs can continue their businesses and jobs can be safeguarded.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2021-10-27 
Organisation:
Gezamenlijke salonboot rederijen / United Saloon Boat Companies 

History

Signatures

Updates

Amsterdamse salonbootrederijen sturen noodkreet naar politieke partijen

Beste petitie-ondertekenaars,

Hierbij sturen wij u een update.

De afgelopen periode hebben wij geprobeerd een gesprek te voeren met wethouder de Vries en zijn ambtenaren.

+Read more...

Dit heeft helaas tot niets geleid. Wij hebben daarom besloten aanstaande woensdag onze petitie aan te bieden aan de politieke partijen en niet aan de wethouder. Wij hopen dat de politieke partijen wél met ons mee willen denken en dat Amsterdam na de gemeenteraadsverkiezingen een andere koers gaat varen.

Steeds maar weer bedenkt de gemeente plannen die juridisch niet houdbaar zijn, waar geen afstemming over plaatsvindt en waarin wij dus ook steeds de grote verliezers zijn.

De salonbootrederijen zijn niet het probleem. Wij veroorzaken maar 6 procent van alle vaarbewegingen van de passagiersvaart, varen flexibele vaarroutes en kunnen eventuele drukte eenvoudig vermijden.

Wij stellen daarom een oplossingsrichting voor die de gemeente weigert te onderzoeken, maar die volgens ons juridisch zeer kansrijk is. Wij vragen de gemeente onderscheid te maken tussen toeristisch aanbod en niet-toeristisch aanbod, net als bij de winkels in Amsterdam. Zo worden deze relatief kleine ondernemers niet geconfronteerd met het verlies van vergunningen voorkomen zo een nodeloos gevecht met een kapitaalkrachtige gemeente in loterijen en rechtszaken.

Aanstaande woensdag bieden wij onze petitie aan. Deze laat zien dat er groot draagvlak is om onze salonboten te behouden en daar willen wij jullie hartelijk voor bedanken!

Ondanks de vele tegenslagen geven wij niet op. We moeten wel doorknokken. Het gaat om ons bedrijf, ons levenswerk, ons pensioen. Als wij niet knokken gaan wij sowieso failliet, kunnen onze boten naar de schroot en staat ons personeel op straat.

Wij hopen op steun van politieke partijen, zodat er straks na de verkiezingen toch een nieuwe koers gevaren kan worden.

2021-10-25

Kom op Amsterdam! - Protestlied gezongen door Harry Slinger

De steun is overweldigend, zo ook van onze Mokumse zanger Harry Slinger het onderstaande treffende protestlied zong. Onze dank ik groot.

Bekijk hier de videoclip Delen wordt zeer gewaardeerd!

Tekst: A.

+Read more...

Baard en H. Slinger Muziek: W.J. Somsen en J. Komkommer

2021-04-14

Bijna 20.000 ondertekenaars!

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor het ondertekenen van onze petitie. Het is hard nodig, omdat het zoveel mensen raakt.

+Read more...

Het is niet alleen zonde om de boten straks te moeten missen, maar er werkt ook ontzettend veel personeel (vast of zzp) op de grachten. Ook voor hen is de toekomst erg onzeker. Tot nu toe houdt de gemeente gewoon vast aan het beleid en zullen de komende jaren de problemen zich blijven opstapelen.

Daarom aan jullie de vraag om de petitie nog een keer te delen, via je kennissenkring of (nog beter) op sociale media. Hoe meer handtekening, des te sterker het signaal naar de politiek.

Alvast enorm bedankt

2021-04-08